Jay Slammer

Jay Slammer (alias Janne Heimonen) on bändin perustajajäseniä. Aluksi hän soitti bändissä bassoa, mutta ”koska se näytti niin kömpelöltä”, hän siirtyi rumpuihin. Hänen taiteilijanimensä on kerrottu tulevan siitä, että hän joi bändin ensimmäisen levyn äänitysten aikana niin paljon tequila slammereita.


Jay ja Jonne tunsivat jo Tesoman yläasteella hyvin toisensa ja niinpä Negative sai alkunsa kyseisen koulun kellarissa. Jonne on sanonut, että Jay Slammer ei edes osannut soittaa rumpuja tullessaan yhtyeeseen, mutta ei nähnyt tuolla olleen niin väliä. "Ja ei sekään haittaa, että rummut laahaavat vieläkin. Se on Negativen tyyli." , Jonne on naureskellut.


Nuorena Jay pelasi 9 vuotta koripalloa Tampereen NMKY:ssä, mutta musiikin ja urheilun yhdistäminen osoittautui liian hankalaksi, joten mies valitsi bändin ja jätti koripalloilun. Nykyään hän pitää kuntoaan yllä käymällä salilla ja kuntopyöräilemällä.


Jay on kertonut olevansa suuri Foo Fighters -fani ja ihailevansa muun muassa Dave Grohlia ja Taylor Hawkinsia.

 

Jay Slammer (a.k.a. Janne Heimonen) is a founding member of the band. At first he played the bass, but because it looked so clumsy, he moved to the drums. His stage name is told to come from the recordings of their first album, because he used to drink a lot of tequila slammers during the recording sessions.


Jay and Jonne knew each other well already in Tesoma Secondary School and so Negative originated in the basement of the school. Jonne has said that Jay Slammer couldn't even play the drums when entering the band, but Jonne had thought that it didn't matter that much. "And it doesn't matter either that the drums are still lagging. It's Negative's style", Jonne has explained.


When Jay was younger he played basketball for 9 years in a local team, but the combination of music and sport proved to be too difficult, so he chose the band and quit basketball. Nowadays he keeps his shape by working out and riding his exercise bicycle.


Jay has told that he is a huge fan of Foo Fighters and admires, among others, Dave Grohl and Taylor Hawkins.