Lehtiartikkeleja | Magazine articles

Lehtijuttuja suomalaisista lehdistä. | Articles about Negative from Finnish magazines and newspapers.


Klikkaa kuvat isommiksi | Click for larger images

 

2010

 

Aamulehti 18.2.2010: Shanghain maailmannäyttelyssä Negative edustaa Suomea

Jonne Aaron on Negative-bändinsä kanssa tehnyt pitkän tien. Tämän kevään huippukohta on esiintyminen Shanghain maailmannäyttelyssä Suomen päivän pääesiintyjänä.

- On ollut niin kiireistä, että mää meen vaan, minne on sovittu. Pitkään tätä on viritelty.
     Kun olet ehtinyt jo useaan otteeseen esiintyä suurilla lavoilla ympäri maailmaa, jännittääkö maailmannäyttelykeikka enää yhtään?
- Aina esiintyminen jännittää. Ja jännittää pitääkin, mutta ei liikaa. Muusikon esiintyminen on vähän verrattavissa urheilusuoritukseen. Ylilataus tulee helposti. Parhaimmillaan keikka lähtee just eikä melkein.
     Jonne tunnustaa, että jännitystä on ilmassa varsinkin kiertueen ensimmäisillä keikoilla, mutta sitten homma rutinoituu, kun uudet biisit ovat hanskassa. Alkuväreily tasoittuu kummasti, kun pääsee konkreettisesti lavalle ja aloittaa esiintymisen.
- Maailmannäyttelyssä esiintyminen on iso juttu. Uskon, että niistä tulee hyvät kekkerit. Siellä on musiikkialan ihmisiä, joille pääsee näyttämään osaamistaan. Esiintyminen uusille alan ihmisille voi tuoda vaikka mitä tullessaan.
     Negativen kanssa maailmannäyttelyyn matkaa iso joukko taustavoimia. Tietysti on Jonnen veli Tommi Liimatainenmanagerina yhtiökumppaneineen. Lisäksi joukkoon liittyvät monitorimiksaaja Tero Ylönen, yleisölle soundin luova Meelis Niin, kitaroiden ja bassojen huollot tekevä Arska Modig, joka on myös kiertueen "isä", ja valomies Mika Yli-Jyrä.
-Tämä joukko hakee vertaistaan. Välillä taustaporukka oli aika pitkälle helsinkiläistynyt, mutta nyt on palattu juurille ja kaikki on tamperelaisia.
     Kiinasta Jonnella on hienoja kokemuksia vuodelta 2007, sillä keikat onnistuivat hyvin.
- Silloin oli vähän vapaatakin aikaa ja pääsin ratsastamaan Kiinan muurilla kamelilla ja maistamaan Pekingin ankkaa.

Onkiniemeä kehitettävä
Negativen treenikämppä on nykyisin Onkiniemessä vanhassa Suomen trikoon tehtaassa.
- Loistava paikka. Paras treenikämppä, mitä meillä on ollut.
     Onkiniemeen Negative päätyi, kun yhtyeellä ei ollut edellisen levyn Euroopan kiertueelta palattua paikkaa, mihin mennä. Ilmoitus Aamulehdessä poiki taiteilija Vesa Varrelan soiton. - Trikooltakin on joutunut lähtemään bändejä. Minun ja Vesa Varrelan ajatuksena on, että Onkiniemeä pitäisi kehittää siihen suuntaan, että se olisi monipuolinen taiteilijoiden keskittymä. Ihan niin kuin Helsingin Kaapelitehdas. Onkiniemi olisi todellinen mahdollisuuksien paikka. Siellä soisi luovan työn jatkuvan ja kehittyvän

Studio suunnitteilla
Jonnen suunnitelmissa on tehdä Näsijärven rantamaisemiin Särkänniemen kupeeseen studio.
- Meille olisi siitä hyötyä ideoiden kokeilemisessa, mutta ennen kaikkea haluaisin tarjota nuorille tamperelaisille muusikoille mahdollisuuden tehdä demoja. Se on tärkeä askel bändin kehityksessä. Olemme suorastaan studion velkaa tamperelaisille, jotka ovat meitä tukeneet ja tsempanneet.
     Tukemispuolelta kiitos lankeaa myös Morolle, johon Kirsikka Arkimies kirjoitti jutun Jonnesta silloin, kun nuoret miehet esiintyivät koulukeikoilla eikä levytyssopimusta vielä ollut. Se oli bändille tärkeä etappi.
     Studiota varten Jonnella on jo mahtava rekvisiitta valmiina, paljon upeita neonkuvia. Yksi hienoimmista – Michael Jackson – seilaa vielä kontissa Atlantilla.
- Olisihan se oivaa, jos meillä olisi studio, kun veljelläni Tommi Liimataisella on levy-yhtiö.

Raha ei tee pesää
Joko olet päässyt rikastumaan musiikinteolla?
- En todellakaan. Kaikki rahat menevät, sillä minä olen siinä hyvä. Ei kaikissa minun touhuissani järkeä ole. Kun teimme Amerikassa Neon-levyä, hommasin siihen niitä neonvaloja oikein kunnolla.
- Kun keksii tällaisia lisäharrastuksia kuin studion teko, niin eipä pääse rikastumaan. Ei se kyllä ole tavoitekaan; kunhan leipä pysyy suussa, niin hyvä.
     Ennen maailmannäyttelyä pitäisi uuden levyn valmistua. Sitä on pitkälti tehty Los Angelesissa, mutta loppusuora saattaa onnistua niin ettei paikalla tarvitse käydä, vaan asiat voi viimeistellä sähköpostilla. Jonne oli Amerikoissa useita kuukausia sekä levyttämässä että kirjoittamassa lauluja Kaliforniassa.
- Väitän, että se on monipuolisin Negativen albumi, mitä on tehty.
     Ennen Aasiaan menoa on vielä edessä Suomen kiertue. Välillä poiketaan festivaaleilla Japanissa. Kiinasta palattua starttaavat festivaalit ja elokuussa ne jatkuvat Euroopassa.
     Syyskuussa lähtee liikkeelle Euroopan kiertue eli Jonne pysyy taatusti kiireisenä jatkossakin.

Negative esiintyy seuraavan kerran Tampereella Pakkahuoneella perjantaina 23.4. liput ennakkoon http://www.tiketti.fi/Negativen kotisivut löytyvät http://www.negative.fi/ ja www.myspace.com/negative


Kuva

Aamulehti 1.4.2010: Yhden illan maskimies (Aprillipila)

SinäMinä 5/2010: Negativen Jonne Aaron

Systeri 5/2010: Negativen uudet tuulet

Seura 29.4.2010: Voi sitä vappua

MeNaiset 6.5.2010: "Sain apua perheongelmiin ja syömishäiriöön"

Soundi 5/2010: Haaveissa siintää Amerikan kultamaa...

 

Ilona 19/2010: Ystävät pelastivat minut hölmöilyltä

Apu 20/2010: Rokkari lenkkipolulla

Suosikki 6/2010: Negative goes L.A.

City 13/2010: Tyynesti Slammer

Ota Oma 2/2010: Jonne Aaron vie bändiään maailmalle

Seura 36/2010: Veljien vartija

Seiska 45/2010: Jonne Aaron sai ajokortin

 

2009

 

Suosikki 3/2009: Negativen lääkkeet hotellikuolemaan

Rockbändit ovat monta kuukautta vuodessa kiertueella, niin Negativekin. Kun keikka vie muusikkojen ajasta illassa noin 90 minuuttia, jää vuorokaudesta vielä jälkelle 22,5 tuntia. Negigsillä on vaihtelevat keinot välttää kuoliaaksi pitkästymistä.

Berliini, Saksa 11.12.2008

Kello käy kahtakymmentäkahta ja perinteikkään Columbia Clubin lava täyttyy savusta. Jo tunteja aikaisemmin saapuneet fanit ovat viimeinkin saamassa täyttymyksensä. Sitten My My, Hey Hey - kappaleen tarttuvat tahdit leikkaavat ilmaa ja viisi suomalaista muusikkoa kirmaa estradille. Innokkaat diggarit kurkottelevat kohti kirkkaasti valaistua lavaa ja monet paikalle saapuneet kyynelehtivät silkasta ilosta.

Laulaja Jonne Aaron ryntäilee ympäri lavaa, basisti Antti Anatomy rokkaa kuin viimeistä päivää ja kitaristi Larry Love näyttää coolimmalta kuin koskaan. Myös kosketinsoittaja Mr.Snack ja rumpali JAy Slammer nauttivat selkeästi olostaan. Eikä tilanne muutu miksikään seuraavan puolentoista tunnin aikana. Ehkä sentään vähän; hymyt nimittäin sen kuin levenevät niin yleisössä kuin lavallakin. Lopulta Jonne kuuluttaa Won't Let Gon käyntiin ja muutaman minuutin kuluttua viimeiset soinnut painuvat unholaan. On aika palata todellisuuteen.

Mutta mitä se kiertueen todellisuus tarkoittaa bändin kannalta? No, herätys joko kiertuebussin punkasta tai hotellihuoneesta, hieman vapaata, illan konserttia valmisteleva soundcheck, ruokailu, muutama haaastattelu, omatoiminen lämmittely, hirvittävä fiilispiikki (konsertti), palu maan pinnalle ja vielä vetäytyminen bussiin ja lopulta omaan punkkaan. Sitten moottorin jyrinää, ja tuntien kuluttua herätään taas uudessa kaupungissa.

Mutta palataanpa Berliinin jälkilöylyihin. Heti konsertin jälkeen eletään kriittisiä hetkiä. Mikäli keikka on sujunut yhtyeen mielestä huonosti, takahuoneeseen ei ole ulkopuolisilla mitään asiaa moniin hetkiin. Berliinin keikka taas sujui kaikin puolin mainiosti ja takahuoneen tunnelmat ovat sen mukaiset. Iloinen läppä lentää valtoimenaan.

Varsinkin nykypäivänä Negative tunnetaan ahkerana bändinä. Takana ovat jo ne hurjat ajat, jolloin esimerkiksi hotellihuoneen irtaimistoa saattoi lentää ikkunasta pihalle. Berliinin show'sta on kulut vain puolisen tuntia, kun Jonne jo nappaa akustisen kitaransa ja ryhtyy esittelemään uusia ideoitaan Larrylle...

LARRY LOVE

"Kuuntelen musaa ja luen"

"Minulla on aina tien päällä tietyt teema-artistit. Eräällä kiertueella kuuntelin lähes pelkästään John Lennonin soolotuotantoa. Oli messissä neljänkymmenen biisin tuplakokoelma. Pink Floydin meiningit olivat vahvoilla toisella kerralla ja sen kuulee esimerkiksi Karma Killerin kappaleesta Giving Up!

Legendaarinen sekoilukiertueemme, joka tehtiin Anorectic-levyn aikoihin, sai polttoaineensa Led Zeppeliniltä. Edellinen kitaristimme Sir Christus oli vielä silloin messissä ja tien päällä tapahtui käytännössä kaikkea mahdollista. Se oli todellista yleistä sekoilua!

Menen aina bussissa omaan punkkaani ja uppoudun valitsemani artistin maailmaan pohjamutia myöten. Saatan myös samalla lukea tästä artistista tai bändistä tehtyä kirjaa. Esimerkiksi Red Hot Chili Peppersin Anthony Kiedisistä kertova kirja oli mainio. Myös Slashin elämäkerta oli hyvä. Nyt työn alla on opus The Rolling Stonesin Keith Richardsista. En muuten tiedä, kuinka totuudenmukainen se on, mutta kyllä sen parissa ainakin viihtyy!"

ANTTI ANATOMY

"En pitkästy, kun myöhästelen"

"Suuntavaistonihan on legendaarisen huono eikä näistä aikatauluistakaan ole aina tietoa. Mennäänpä vaikka kesään 2000. Soitin tuolloin rautalankaiskelmäbändi Trio Tähtisumussa rumpuja. Olimme sopineet bänditreenien alkavan Tampereella kello 18. Meitsi ei moista muistanut ja olinkin lähtenyt Ankkarockiin. Minulla oli tietysti soittokämpän avain ja koko muu ryhmä oli sitten odotellut hyvän aikaa. Heidän tunnelmansa oli jo kiristymään päin ja lopulta he ottivat puhelun. Meitsi on siis hyvissä meiningeissä Vantaalla, kun kännykkäni pärähti soimaan: "Haloo! Missä sä oikein olet?", kuului vihaisella äänellä. Vastaan: "Olen tässä päälavan vasemmalla puolella, kebab-kojujen edessä! Kuka siellä?". Yritin siinä sitten sopertaa hirvittävässä metelissä jotakin anteeksipyynnön tapaista, mutta sain luurin korvaan. Jatkossa en sitten enää hallinnutkaan meidän kämpän avainta!

Muutamia vuosia myöhemmin olimme Negativen kanssa Kiinassa. Tai no, en sitä juuri sillä hetkellä tiennyt... Mietin nimittäin pitkään missä maassa me mahdamme nyt olla. Lopulta asiaa piti oikein tiedustella kieruehenkilökuntamme jäseneltä ja vasta sitten selvisi, että mehän olemme Kiinassa!"

JONNE AARON

"Sävellän!"

"Tien päällä ei tarvitse avata puhelinlaskuja tai tehdä muuta arkista. Kiertueella fiilis on aivan erilainen. Kun lähtee pois siltä tutulta reviiriltä, ajatuskin juoksee eri tavalla. Teen siis musiikkia.

En ole kummoinen artisti, mutta pystyn silti tekemään akustisella. Joskus olen ajatellut, että soittaisin parissa biisissä sähkökitaraa meidän keikoillakin. Vähän niin kuin U2:n Bonokin tekee... No heh heh, tämähän kuulostaa jo kunnon egotrippailulta!

Seuraavan studiolevymme materiaali on hyvällä mallilla. Ainakin kymmenen biisiä on jo aika valmiina. Mehän emme ole ikinä ryhtyneet hommiin näin pian edellisen levyn jälkeen, sillä Karma Killerhän ilmestyi vasta viime toukokuussa. Nyt on inspiroitunut olo, joten miksi pitäisi odotella? Keväällä tulee siis uusi single ja syksyllä sitten levy. Lisätään kaasua, höyryä ja löylyä. Musiikki on myös entistäkin melodisempaa. Tavallaan mennään ihan uuteen suuntaan taas. Siellä on jotakin Bowie- vivahdetta ja yhtestä jutusta tulee jopa Robbie Williams mieleen... Kyllä sen Negativeksi tunnistaa kevyesti, mutta nyt painellaan suuntaan, johon nämä vuodet ovat meitä jalostaneet.

Kun rockpiireissä muuten puhutaan popista, se on usein tavallaan kirosana. Minulle pop tarkoittaa tarttumapintaa, sellaista tahmeaa purkkaa, joka ei lähde irti. Sanakirjassa popin selityksenä pitäisi lukea "tarttuvuus" ja melodisuus"."


Suosikki 4/2009: Viikko ilman lihaa (Antti Anatomy)

Viikko ilman lihaa Antti Anatomia (Negative), Tampere


1. Päivä - La 21.2.2009


Heräsin klo 12.30. Piti lähteä kirpparille, muttei tullutkaan lähdettyä, vaan jumitin pelaamaan Playstationia. Tankkasin edellisenä iltana KAKSI pippuripihviä mediumina, kermavalkosipuliperunoita, sekavihanneksia ja ison törpön kolaa. Lihaa paljon viikon varastoiksi (:
Tänään aamupalaksi metsämansikkajogurttia, mehua, ruisleipä margariinilla, juustolla ja kurkulla sekä kuppi kahvia. Päivän ruoka: herkkusienikeittoa, ruisleipää ja juustoa. Lasi mummon tekemää omenamehua ja puolikas porkkana. Jälkkäriksi karkkeja.
Yöllä klo 3:15 tuli nälkä. Vedin edellisiltana varastoon ostamaani kiinalaista: herkkusieniä, bambua ja riisiä.

2. Päivä - Su 22.2.2009

Heräsin jälleen puoli yhdeltä. Aamukahvi maidon ja sokerin kanssa. Klo 15.30: Ostin laskiaispullan. Eli hernekeittohommia tänään, totta kai!
Neljältä päivän ensisyönti: reissumies voilla ja lasi omenamehua. Kolme varttia myöhemmin päivän lounas: luomuhernekeittoa (Ei lihaa!), ruisleipää, mehua. Jälkiruoaksi se pulla ja kahvi.
Katselin kotona illalla televisiota. Yhtäkkiä alkoi tehdä ankarasti mieli syödä. Vedin kermaperunoita, kevyttä punajuurisalaattia ja sekavihanneksia ja join lasin rasvatonta maitoa. Lisää jotain tekee mieli...
Klo 23:50. Kärvisteltyäni vartin tulin siihen tulokseen, että on pakko syödä vielä jotain. Eikun kokkaamaan fish & chipsejä - ilman fishiä. Klo 00.20. Tämäkin ruoka taulussa ja kylläiseksi tulemattomuus!

3. Päivä - Ma 23.2.2009

Kello herättämässä klo 12, sillä kahdelta on parturi. Nyt aamiaiseni on kuppi jogurttia, kurkku-juusto-ruisleipä ja kuppi backstagelta nappaamaani mansikkateetä, heh.
Klo 18! Takaisin kotona. Vedin kupin kahvia ja piparin sekä suklaata. Nyt lounaaksi lauantailta jäänyttä herkkusienikeittoa, leipää ja mehua.
Klo 2.08: Iltapalaksi uuniin ihana pimp my mozzarella eli pakastepizza, johon päälle sipulia, valkosipulia, aurajuustoa, edamia, oliiveja, piri piriä ja tabascoa. Aaah!
Klo 2.25: Pizza maistui PARHAALTA TÄHÄN ASTISISTA IKINÄ!

4. Päivä - Ti 24.2.2009

Klo 15 söin ruisleivän juustolla sekä porkkanan ja join lasin persikka-jääteetä. Menin treeneistä suoraan rokkisählypeliin, joka alkoi iltakahdeksalta. En ole vieläkään syönyt tänään mitään muuta kuin aamiaisen. Nyt vähän hiukoo.

5. Päivä - Ke 25.2.2009


Söin iltapalaksi katkarapu-nuudeleita ja suklaalevyn rusinoilla (:. Nyt aamukahvia ja pari juustovoileipää. Treenien jälkeen iltayhdeksältä kotona ranskalaisia perunoita ja mikropopcorneja. Yöpalaksi pari näkkäriä, mansikkajäätelöä ja kaakaojauhetta. Lihaa ei ole tehnyt yllättäen mieli mitenkään erityisen paljon.

6. Päivä - To 26.2.2009

Tatska-aika klo 14.30. Hybärikalloa kehiin! Heräsin yhdeltä, aamupalaksi marjamuroja ja kuppi kahvia. Tatuoinnin jälkeen treeneihin. Uniklubin bussi lähti Ylöjärveltä liikkeelle vasta heidän PA-treeniensä jälkeen. Klo 00.20 ottivat minut kyytiin kotipysäkiltäni, ja taas mennään. On mukava lähteä pitkästä aikaa tien päälle. Maisema vaihtuu ja keskiviiva vilisee silmissä.
Klo 2.20: Bussimme pysähtyi huoltoasemalle. Kaikki muut vetivät Heseä tai peruspizzaosastoa. Uniklubissa ei ole ainuttakaan vegetyyppiä. Tilasin kasvispizzan, joka oli kyllä hyvää.

7. Päivä - Pe 27.2.2009


Heräsin bussissa klo 12.40. Eikun aamukahville ja vaniljamunkille. Seisovassa pöydässä söin kaikkea paitsi lihaa. Ja aah, huomenna ei enää tarvitse kieltäytyä Saariselällä ihanasta poronkäristyksestä. Nyt mökissä illan keikkaa odottaen.
Klo 4.11. TÄNÄÄN ON VIIKKO LOPPUNUT!!!


Dome.fi: Negativen tuore kokoelma on matka Jonne Aaronin pöytälaatikkoon

HotNow 18/2009: En kumarra merkkejä

Lapuan sanomat 11.8.2009: Jonne Aaron on herkkyyttä vaaliva artisti joka uskaltaa tuntea 

Negative yhtyeen keulakuva Jonne Aaron tervehtii ystävällisesti ja katsoo hymyillen silmiin. Saa haastattelijan hämilleen kehumalla hänen pusakkaansa. Hän silmäilee tutkivasti Ison Prässin kahvilassa ympärilleen , ihmettelee isoa hylsykonetta, hämmästelee kuultuaan alueen olleen aikaisemmin Lapuan Patruunatehtaan tehdasalue ja toteaa koko miljöön fantastiseksi. Puheen siirtyessä tehtaan räjähdysonnettomuuteen hän katsoo ikkunasta ulos ja toteaa mietteliäänä, että ne ovat kovia juttuja. Sympaattinen maailmanluokan stara juttelee kiireettömästi odotellessaan illan keikkaa. 

- On hienoa esiintyä täällä. Kun kaikki festarit keskittyvät yleensä Etelä-Suomeen, käymme harvoin Pohjanmaalla. Estradin koolla ei ole väliä, usein pienessä paikassa tunnelma on intiimimpi. Joka tapauksessa esiintyminen on aina hauskaa, Jonne Aaron sanoo.
Sanoittajana ja säveltäjänä hän haluaa välittää kuulijoille hyviä tunnetiloja. Herättää ihmisten aisteja, jossa on myös visuaalinen puoli mukana.
- Jos konserteissamme kuulijoita koskettaa jokin, on se sitten hyvää tai pahaa, olemme onnistuneet.

Yhtye tekee työtä aidosta sydämestä, mikä näkyy myös yleisölle. Hän uskoo, että aito tekeminen on pitänyt heidät pinnalla kuluneet seitsemän vuotta ensimmäisen levyn julkistamisen jälkeen.
- On vaikeaa pärjätä pitkään, kun koko musiikkiala on kuin pikaruokala. Koko ajan on erilaisia laulukilpailuja ja uusia bändejä syntyy. Olemme viimeisiä bändejä ennen Idols-huumaa, joissa hengittää, huokuu ja ehkä haisee vielä kymmenen vuoden jälkeen treenikämpän hiki ja home, miellyttävä tähti toteaa.

Hänen mukaansa uudistuminen, sitkeys ja kunnianhimo ennen pitkää palkitaan niin, että alalla pärjää.

Uusi levy syksyllä

Negativelta ilmestyy syksyllä uusi levy, jota pojat lähtevät äänittämään Los Angelesiin. Sen työstämisessä on uusi tiimi ja artistit neljän levyn jälkeen tietävät, mitä tahtovat.
- Välillä on hyvä rikkoa totuttua kaavaa ja se huokuu uudella levyllä. Olen luottavaisella mielellä tulevaan, vaikka askel täysin tuntemattomaan vähän pelottaa. Mutta ei se pelaa joka pelkää, hän myöntää.

Syksyn suunnitelmiin kuuluvat myös klubikeikat ympäri suomea ja levyn julkistamisen jälkeen tehdään Negativen historian pisin ja suurin kiertue.
- Kun olemme nuoria, eikä kenelläkään ole vielä perhettä. Sitten perheellisenä ehkä arvomaailmakin muuttuu. Musiikin tekeminen ja soittaminen ovat olleet suurimmat haaveeni pikkupojasta lähtien, jota olen nyt päässyt toteuttamaan. Toivon, että saan ryppyyntyä ja kenties kaljuuntua sen parissa. Ei yhteiskunta ole menettänyt mitään, vaikka en ole normaalissa työelämässä, hän naureskelee.

Jalustalle nostaminen turhaa

Julkisuus ja menestyminen on karsinut ajoittain sinisilmäisyyttä ja kolhinut vuosien varrella. Hän kuitenkin uskoo olevansa edelleen herkkyyttä vaaliva poika, joka uskaltaa tuntea.
- Aivan varmasti tulen saamaan siipeeni vielä monta kertaa, mutta se kuuluu elämään, Jonne Aaron hymyilee ja tähdentää, että itsensä jalustalle nostaminen on turhaa.

Hän kokee olevansa palveluammatissa ja omistavansa hyvät painokengät, jotka pitävät jalat tukevasti maassa, vaikka pää on pilvissä.
- Vaikka bändi on rakas, tärkeintä on laulujen kirjoittaminen. Soitan monta tuntia päivässä kitaraa ja pianoa. Kuuroutuminen olisi pahinta mitä elämässäni voisi tapahtua.

Matkassa hyvä suojelusenkeli

Jonne Aaronin lapsuus ja nuoruus olivat vastoinkäymisten säväyttämät. Kaikesta tapahtuneesta hän kantoi vuosia syyllisyyden tunnetta.
- Kukaan ei voi olla kuin oman elämänsä herra, eivätkä lapset voi tehdä päätöksiä aikuisten puolesta. Minulla on ollut hyvä suojelusenkeli matkassa. Tosi hyviä kavereita ja ystäviä on ollut vierellä ratkaisevalla hetkellä nuorena, että ajauduin oikeisiin porukoihin. Eläkää ja uskokaa unelmiinne. Eläkää hieno elämä, hän viestittää nuorille.

Hän sanoo uskovansa enkeleihin ja hatun alta loistavat viattomannäköiset, meikkaamattomat silmät.
- Enkeli on kuitenkin ehkä liian rajaava, koska olen nähnyt kaikenlaista. Kuljen kokoajan mieli ja sydän avoinna. Minulla on hyvät välit yläkertaan ja uskon, että jokainen varmasti löytää oman lohdun, jonka turvassa on hyvä olla. Etsin koko ajan rauhaa, vaikka se tuntuu välillä vaikealta. Teennäinen positiivisuus on hanurista.
- Vaikka Negative olenkin, uskon hyvään, maailmalla mainetta niittänyt Jonne Aaron nauraa.

 

2008

 

Turunsanomat.fi: Negativen soitto lähtee sormista eikä miksauspöydästä

Hs.fi: Rokkariveljet Jonne Aaron ja Ville Liimatainen suosivat naisten farkkuja

Soundi.fi: Negative perimmäisten kysymysten äärellä

Savonsanomat.fi: Negative tappaa pahan karman

MissMix 5/2008: Jonne Aaron karsii paheitaan

Suosikki 5/2008: Jonne Aaron ristikuulustelussa

MeNaiset 21/2008: Minun kesäni

Lemmikki: Kissaveljekset ovat Larryn suurimmat fanit

Apu: Rock-mummu on Jonnen idoli

Seura 46/2008: Mummun enkelipoika

 

2007

 

Suosikki 2/2007: Karkkia kysymyksistä Negative

Ilta-Sanomat Plussa: Kisälli mestarin saappaissa

Ysi: Negativen Jonne käy mieluiten elämän koulua

 

2006

 

Seura: "Olen imuroinnissa hemmetin tehokas"

Vertigo.fi: Negative - Itseironiaa talven muistoissa

Soundi: Nyt ei jarrutella yhtään!

Seura: Negativen taivas ja helvetti

Ilta-Sanomat Plussa: Ramppikuume! Syömishäiriö!

Suosikki 6/2007: Veriveljet

 

2005

 

Trendi: Elämä on yhtä pitkää viikonloppua

Soundi: Neljäs sukupolvi - Jonne Aaron

Suosikki: Matkalla Megativeksi

 

2004

 

Demi: Vapise Lordi, täältä tulee Jonne

Mix: Jeesuksen kanssa karaokebaariin

Soundi: Papat sivuun, tässä tulee Negative

Cuty.fi: Jonne Aaron - enkelipoika

Dome.fi: Negative - Kellareista katujen kautta stadionille

Kymen Sanomat

Positiivinen Negative

Jonne Aaron ei ole niitä kaikkein tavallisimpia heppuja. Haastatteluun laulaja-lauluntekijä saapuu rikkinäisin farkuin, mutta meikattuna ja iso kultalankainen pipo päässä. Jonne tietää itsekin olevansa mikkihiiri. Siksi hänestä ei tullut jääkiekkoilijaa, rock-tähti tuli.


Kellari ja kitara
- Menin usein koulun jälkeen kellariin penkomaan isän vanhoja vinyylejä, Jonne kertoo.
Paitsi musiikki myös staili puri.
- Muistan vieläkin tunteen, kun ihmettelin Hurriganesin Roadrunnerin kantta, muistelee tähti.
- Kun sain kitaran ensimmäistä kertaa käteeni, tuntui kuin se olisi ollut minulla aina kädessä. Musiikki on ainut asia, mistä mä olen – elämän lisäksi – saanut kiinni.
Jonne yritti opetella putkimieheksi ja pariin kertaan lastentarhan hoitajaksi, mutta tällä hetkellä menee kovaa rock-rintamalla. Kaksi levyä on nyt ulkona. Negative on heittänyt keikkoja Japanissa, tehnyt juuri videon Berliinissä, lähdössä Venäjälle ja Suomessa homma on hyvin hallussa.


Juttu löytyy
- Katselin joskus meidän vanhaa keikkavideota ja totesin, että tuo ei ole se, miltä bändin tulee näyttää, kertoilee negativisti visiostaan.
Bändissä oli aluksi vain kolme jäsentä. Rumpali Jay, basisti Antti sekä Jonne itse. Lavashow muuttui rajusti, kun kitaroihin tulivat Larry ja Christus. Jonne vapautui hyppimään ja heiluttelemaan mikinjalkaa kuin Mickael Monroe konsanaan. Mikin ympärille kiedottu huivi näyttää muuten yhä yllättävän tutulta. Hanoi-tyylistä huolimatta Jonne ei ole Miken poika, kuten hurjimmat huhut Japanissa väittävät. Bändin uusin jäsen on Nakki eli Snack, joka soittaa koskettimia. Hän tuli mukaan vasta uusimman levyn myötä ja näin kokonaisvahvuus nousi kuuteen.
Christuksen erikoinen nimi kiinnostaa monia. Tiettävästi kaveri oli joskus hieman heikossa hapessa mennyt peilin eteen ja luullut näkevänsä siellä itse...


Biisit, bussi ja musa
Joistakin lähteistä käy ilmi, että Larry olisi avoimesti myöntänyt plagioineensa melodioita muilta.
- Larry pöllii, minä en – tai ainakaan en myönnä, naurahtelee pipopää.
Negativen kappaleet syntyvät pääosin niin, että Jonne keksii perusideat ja sen jälkeen kuviot käydään Larryn, bändin toisen biisintekijän, kanssa läpi. Sanat tehdään viimeisenä.
Yhteisestä biisintekoprosessista huolimatta Jonne pohdiskelee olevansa bändin erakko, joka viihtyy hyvin crewn kanssa. Pientä kiusaa voi silti tehdä, varsinkin, jos joku nukkuu tai sammuu reissussa.
- Tekniikan ihmisiä on hauska hitleröidä bussissa.
Suomennettuna tämä tarkoittaa esimerkiksi kajalikynällä piirrettyjä viiksiä iloiseksi yllätykseksi aikanaan heräävälle matkalaiselle.
Negative luonnehtii musiikkiaan emotional rock 'n' rolliksi joka saa voimaa ja tunnetta melankoliasta. Mitään hirveän uutta musiikista on vaikea löytää. Mennään vahvoissa Guns and roses ja Hanoi Rocks –vaikutelmissa, mutta who cares, homma toimii. Sanat tuntuvat kuulemma luontevammilta ja vähemmän paljastavilta, kun ne ovat englanniksi.
Jos vannoutuneena fanina huomaat jossain vaiheessa, että Jonne laulaa keikalla ”väärin”, niin se johtuu siitä, että kaikki nuoruudessa keksityt sanat eivät enää läpäisisi itsekritiikin seulaa.


Jonnessa asuu filosofi
Jonnen tie risaisesta lapsuudesta lastenkodin kautta maailman rock-lavoille on uskomaton tuhkimotarina. Hotellihuoneitakin on ehditty jo rikkoa – Meillä on ihan hurja crew, selittää Jonne, mutta pohjimmiltaan tähti vakuttaa rauhallisessa keskustelussa oikeasti ajattelijalta. Avoimesti hän tunnustaa olevansa tunneihminen, jolla sama asia eri päivänä on ihan erilaista.
- Jokainen päivä on eri päivä, on Jonnen lausahdus, vaikka jotkut ovatkin yrittäneet istuttaa sitä Matti Nykäsen copywriten alle.
- Humalan jälkeen tulee aina laskuhumala, tietää Jonne ja jatkaa:
- Minulla on ehkä vieläkin unelmia, joista en tiedä tai joita en ainakaan uskalla kertoa.
Onko Jonnella ja Negativella jalat maassa vai puoli metriä ilmassa? Ota siitä sitten selvää. Keikalla jalat ainakin olivat korkealla, kuten kädet ja tunnelmakin.


Negative:
Jonne Aaron – laulu
Larry – kitara
Christus – kitara
Antti – basso
Jay – rummut
Snack - koskettimet


Perustettu 1997 Tampereella


Albumit:
War of love (2003)
Sweet & Deceitful (2004)


Teksti: Juha Kärkkäinen, Kotka

Eeva: "Elämme nyt unelmaamme todeksi"

 

2003

 

Imperiumi.net

Mix: Bändi kantoi läpi vaikeiden aikojen

Mix: Bändi kantoi läpi vaikeiden aikojen

Mix: Kadun ensimmäistä humalaani

Sisters: Negativen monen sävyn harrastuspaletti

Sisters: Negativen monen sävyn harrastuspaletti

Mesta.net: Negative käynnisti sydäntenmurskajaiset

Sue.fi: Negative fanaattisten fanien pauloissa